Malzemeler
3 su bardağı un
200 gr. margarin
1 ad. yumurta
1 tatlı kasığı yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 ad. yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı
Unu eleyin ve bir kabın içinde ortasını çukur olacak şekilde açın. Mayayı ilave edip ılık su ile ezin. Yumurta, tuz ve margarini ilave edip yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın ama üzerini nemli bir bezle örtmeyi unutmayın. 30 dak. mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İnce bir şekilde ( kalem kalınlığı ) silindir yapıp iki ucunu birleştirin. Fırın tepsisine dizip üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV