Malzemeler
600 gr. un
250 gr .tereyağı
Beyaz peynir
1 ad. yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Nişasta
Tuz

Hazırlanışı
Süt, ayçiçek yağı, yumurta, su, tuz ve unu bir kabta karıştırın ve yoğurun. Hamuru 24 adet bezeye ayırın. Her bezeyi bir fincan tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek 8 tanesini üst üste yerleştirin. 8 katlı üç parça elde edin. Parçaların kenarlarını bastırarak yapıştırın. Her birini 30 santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurları ortadan ikiye kesin. Parçaların üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpin. Rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bıçakla 2 parçaya bölün. Aynı işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağını eritip böreklerin üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV