6 KİŞİLİK
Malzemeler
Tabanı İçin
2 paket yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

Dolgusu İçin
2 yemek kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı toz şeker
300 gr. tuzsuz krem peynir
200 ml. yoğunlaştırılmış süt
200 ml. çırpılmış krema
400 gr. dilimlenmiş mango

Üzeri İçin
Karamel sos

Hazırlanışı
Tabanı hazırlamak için bisküvileri un haline getirin. Un haline getirilmiş bisküvileri bir kabın içine alıp eritilmiş tereyağı ve tarçın ile karıştırın. 20 cm. lik kelepçeli bir tart kalıbına yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğunuz harcı elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Dolgusunu hazırlamak için toz jelatin ve toz şekeri sıcak su yardımıyla eritin. Krem peynir, yoğunlaştırılmış süt ve çırpılmış kremayı bir kaba koyun ve çırpın. Kremadan 1,5 su bardağı kadar ayırın. Kalanına mangoyu katın ve çırpmaya devam edin. Dolgusu için hazırlamış olduğunuz mangolu kremayı dolaptan çıkarttığınız tabanın üzerine yayın. Üzerine sade kremayı yayıp cheesecake’inizi buzdoalbına yerleştirin. İyice soğumasını bekledikten üzerine karamel sos gezdirin.
Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV