8 KİŞİLİK
Malzemeler
600 gr konserve vişne
55 gr toz şeker
150 gr bitter çikolata
300 gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kiraz likörü
8 orta boy mereng (beze)

Hazırlanışı
Vişnelerin suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve vişnelerin ılınmasını bekleyin. Çikolatayı parçalara ayırarak kırın ve benmari usulü eritin. Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz likörünü bir kaseye koyup karıştırın. Merengleri küçük parçalar şeklinde kırın. Şekerle pişirilmiş vişne, mereng parçaları ve peynirili karışımı kuplara doldurun. Eritilmiş çikolatayı üzerlerinde gezdirin.

Afiyet olsun.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV