8
KİŞİLİK
Malzemeler
600
gr konserve vişne
55
gr toz şeker
150
gr bitter çikolata
300
gr labne peyniri
2
yemek kaşığı pudra şekeri
1
yemek kaşığı kiraz likörü
8
orta boy mereng (beze)
Hazırlanışı
Vişnelerin
suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip orta
ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Tencereyi ocaktan alın ve vişnelerin ılınmasını bekleyin.
Çikolatayı parçalara ayırarak kırın ve benmari usulü eritin.
Labne peyniri, pudra şekeri ve kiraz likörünü bir kaseye koyup
karıştırın. Merengleri küçük parçalar şeklinde kırın.
Şekerle pişirilmiş vişne, mereng parçaları ve peynirili
karışımı kuplara doldurun. Eritilmiş çikolatayı üzerlerinde
gezdirin.
Afiyet
olsun.