Pasta tarifleri6-8 KİŞİLİK

Malzemeler
800 ml. Süt
1,5 çay bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 gr. toz Antep fıstığı
10 gr. tereyağı
1 paket kedi dili bisküvisi
1,5 su bardağı süt
Çilek

Hazırlanışı
Bir tencerey süt, irmik, şeker, vanilya ve Antep fıstığını koyun. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığını gördüğünüzde ocaktan alıp tereyağını ilave edin. Hazırlamış olduğunuz irmikli tatlının 1/3 kadarını yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbının tabanına dökün ve yayın. Üçer tane kedi dili bisküvilerini süte batırıp ıslatarak yan yana gelecek şekilde üzerine dizin. Kalan irmikli tatlının yansını üzerine döküp tekrar sütle ıslatılmış bisküvileri dizin. Kalan irmikli tatlıyı da bisküvilerin üzerine dağıtın. Kalıbın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız tatlıyı bir tabağın üzerine ters çevirip kalıptan çıkarın. Çilekleri küçük küçük doğrayın. Meyvelerle üzerini süsleyin.
Afiyet olsun.



POPÜLER YAZILAR

ARŞİV