(4-6 KİŞİLİK)
tatlı tarifleri
Hamuru için
4 yumurta sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un

Üzeri için
350 gr. tereyağı

Hamuru açmak için
250 gr. buğday nişastası

İç harcı için
250 gr. ufalanmış Antep fıstığı

Şerbeti için
1 kg toz şeker
6 su bardağı su
1 tatlt kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Derin bir yoğurma kabına yumurta sarılarını alıp hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze hazırlayıp yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatın. Fırını 190 derecede ısıtın. Her bir bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste dizip hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açın ve su bardağı ağzı ile daireler kesin. Ortalarına 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı ekleyin.

Yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Tereyağını köpürene kadar kaynatın ve kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı olarak bekletin. Servis yapın.

POPÜLER YAZILAR

ARŞİV